Slaapcomfort

Slaapcomfort wordt bepaald door verschillende factoren, en die zijn niet alleen gerelateerd aan de slaaphouding. Naast de houding is ook een rustige omgeving zonder al te veel afleiding belangrijk, kunnen bepaalde geuren van invloed zijn en spelen de juiste matras, dekens en hoofdkussens een rol. Sommige mensen menen zelfs dat de oriŽntatie van het bed en bepaalde kleuren een rustgevend effect kunnen hebben. Slaapcomfort is zeer persoonlijk: het kan van mens tot mens verschillen.

Inzake hoofdkussens is de keuze echt enorm. Niet alleen zijn er verschillende diktes, ook qua vullingen zijn er vele types. De meeste kussens zijn rechthoekig. Maar er zijn ook andere vormen. Zo is een ronde vorm ook heel populair, omdat dit een optimale ondersteuning voor de nek biedt. Ook zijn er kussens die een glooiing vertonen, zodat hoofd en nek in een optimale positie komen.

Donsdekens zijn er ook in verschillende soorten. Ze worden meestal ingedeeld in 4 verschillende warmteklassen. Dit gaat dan van extra warme donsdekens, voor op erg koude slaapkamers of voor mensen die makkelijk kou hebben, tot zeer lichte donsdekens die dan weer perfect zijn op warme slaapkamers. Er bestaan ook 4 seizoenen donsdekens die op alle seizoenen voorzien zijn. Verder kunnen ze ook gevuld zijn met dons of met veren.

Meestal wordt ook aangeraden televisie uit de slaapkamer te houden, maar er zijn ook mensen die ervan houden om met de televisie op in slaap te vallen. Verder wordt rood meestal geen goede kleur voor een slaapkamer genoemd, en blauw bijvoorbeeld wel. Maar ook dat is smaak.

Slapen is een zeer persoonlijke zaak!

© 2009 - 2024  thesoulsearchers.net