Bedden

Er zijn veel verschillende types bedden. Tegenwoordig zijn vooral boxspring bedden populair, maar ook lattenbodems worden nog heel veel verkocht. Waterbedden zijn ook nog altijd geliefd voor wie graag voor iets speciaals wil gaan. Veel hangt af van de eigen smaak en keuze.

BedEen klassiek bed bestaat uit een frame met daarin een grote of twee afzonderlijke lattenbodem(s) en daarop dan de matras(sen). Het voordeel van dit type bed is dat er voor twee verschillende types lattenbodem kan worden gekozen, en twee verschillende matrassen. Iemand die bijvoorbeeld een slechte rug heeft, kan voor een volledig aanpasbare lattenbodem kiezen, terwijl die van de partner een basic model kan zijn.

Een boxspring bed bestaat uit een boxspring, werkelijk letterlijk een "doos met veren", en daar bovenop komt een matras te liggen. De lattenbodem ontbreekt dus, maar doordat de veren in de boxspring zich ook volledig aanpassen aan het lichaam, is het toch zeer comfortabel slapen. Ook leuk is dat boxprings meestal volledig aan te passen zijn naar de smaak van de nieuwe eigenaar: los van de boxspring zelf kan dit soort bed worden uitgebreid met een leuk hoofdbord of voetbord in allerlei kleuren en materialen.

Waterbedden zijn bedden waarvan de matras is gevuld met water. Slapen op een waterbed is een zeer speciale ervaring. Het lijkt altijd een beetje zweven. Verder is in een waterbed stappen ook altijd aangenaam: winter en zomer. De temperatuur wordt altijd op het juiste peil gehouden en dat is uiteraard een zaligheid.

Keuze is afhankelijk van waar men zich het best bij voelt. Tenslotte spendeer je toch gemiddeld een derde van je 24 uur in bed!

© 2009 - 2024  thesoulsearchers.net